Послуги по темі
даного матеріалу: Послуги нерезидентам Оформлення тимчасової посвідки на проживання Консультування з питань перебування

Volodymyr Misyurak
Lawyer

Не знаєте як отримати ліцензію? Я можу допомогти вам в цьому питанні!
Зателефонуйте нам:

+38 044 499 47 99

або натисніть:

Консультація юриста

Отримання тимчасового виду на проживання на підставі шлюбу

Для початку роботи з іноземцем, необхідно провести консультацію для визначення стратегії дій. Для цього необхідно уточнити наступну інформацію у клієнта:

  • Чи укладено шлюб?

(Так / ні)

  • Країна громадянства іноземця?

(Візова / Безвізова)

  • Який термін перебування іноземця в Україні?

(в критичному випадку не повинен перевищувати 20 робочих днів за останні 180 календарних днів!)

  • Наявність заборон у іноземця на в'їзд в Україну?

(Так / ні)

  • Термін дії паспорта іноземця та наявність порожніх сторінок у ньому?

(Термін дії повинен бути мінімум 1.5 року, порожні сторінки необхідні для штампів в'їзду / виїзду і візи)

  • Місце реєстрації в Україні приймаючої сторони (чоловіка / дружини)?

Також, необхідно запросити у Клієнта скан копії таких документів, і / або наявність цих документів при собі на консультації:

  • Оригінал паспорта іноземця;
  • Оригінал паспорта приймаючої сторони чоловіка / дружини;
  • Оригінал Свідоцтва про шлюб;
  • 4 Фотографії іноземця 3,5 х 4,5 матові;
  • Оригінал Ідентифікаційного коду іноземця (при наявності).

Після ознайомлення з документами і отримання всієї достовірної інформації можна приступати до наступних етапів:

  • отримання Візи типу C;
  • в'їзд на територію України по короткостроковій Візі С;
  • реєстрація шлюбу з громадянином України;
  • виїзд з України;
  • отримання Візи типу D;
  • в'їзд на територію України;
  • особиста подача документів та отримання Посвідки на проживання;
  • реєстрація місця проживання та отримання документ про реєстрацію місця проживання.

ЕТАП 1. ОТРИМАННЯ ВІЗИ ТИПУ С І РЕЄСТРАЦІЯ ШЛЮБУ

Шлюб є підставою для отримання ВНЖ. Це може бути як шлюб зареєстрований в Україні, так і шлюб зареєстрований за кордоном.

На даному етапі ми можемо супроводжувати клієнта при отриманні короткострокової Візи типу C, подачі заяви в ЗАГС і отримання свідоцтва про реєстрацію шлюбу.

Віза типу C не отримується для іноземців, в країнах яких підписано угоду про безвізовий режим. В такому випадку іноземець може в'їжджати в Україну з метою «Укладення шлюбу» без Візи типу С.

Для отримання Візи типу С, до консульської установи за кордоном необхідно подати наступні документи:

  1. Паспорт іноземця;
  2. Нотаріальний переклад паспорта;
  3. Страхування на суму 30 000 євро;
  4. Візова анкета;
  5. Інструкція (необхідна для підготовки клієнта до співбесіди в консульстві);
  6. 1 фотографія 3,5 х 4,5 матова;
  7. Нотаріальне запрошення від нареченого/нареченої іноземця на в'їзд в Україну;
  8. Довідка з банку з мокрою печаткою та інформацією про залишок на особовому рахунку іноземця.

Окремо на місці клієнт оплачує консульський збір - 2250 грн.

Після отримання Візи типу C, іноземець може в'їхати в Україну з метою «Реєстрація шлюбу» і подати документи в ЗАГС для отримання Свідоцтва про реєстрацію шлюбу. Для цієї процедури, клієнту знадобиться нотаріальний переклад паспорта.

Через 30 днів клієнт може забрати Свідоцтво про реєстрацію шлюбу.

Термін виконання етапу: 10 робочих днів - Віза типу C, 30 календарних днів - Свідоцтво про реєстрацію шлюбу.

ЕТАП 2. ОТРИМАННЯ ВІЗИ ТИПУ D

Після отримання свідоцтва про реєстрацію шлюбу, іноземцю необхідно виїжджати з країни для отримання Візи типу D в консульських установах.

Для отримання Візи типу D, необхідно подати такі документи до консульської установи за кордоном:

  1. Паспорт іноземця;
  2. Нотаріальний переклад паспорта;
  3. Копія паспорта чоловіка/дружини;
  4. Нотаріальна копія свідоцтва про реєстрацію шлюбу;
  5. Страхування на суму 30 000 євро;
  6. Візова анкета;
  7. Інструкція (для підготовки клієнта до співбесіди в консульстві);
  8. Запрошення (можна використовувати перше запрошення);
  9. 1 фотографія 3,5 х 4,5 матова;
  10. Довідка з банку з мокрою печаткою та інформацією про залишок на особовому рахунку іноземця.

Окремо на місці клієнт оплачує консульський збір - 2250 грн.

Термін виконання етапу: 10 робочих днів - Віза типу D.

ЕТАП 3. ПОДАННЯ ДОКУМЕНТІВ В ДМС НА ВНЖ

Після отримання Візи типу D, клієнт приїжджає в Україну і подає документи на отримання ВНЖ за місцем реєстрації чоловіка/дружини.

Важливо! Документи в міграційну службу повинні бути подані як мінімум за 15 календарних днів до закінчення законного терміну перебування іноземця в Україні!

Для отримання ВНЖ на підставі шлюбу, іноземець в присутності чоловіка/дружини подає такі документи:

  • Паспорт іноземця;
  • Нотаріальний переклад паспорта іноземця;
  • Оригінал і копія паспорта чоловіка/дружини;
  • Оригінал та нотаріальна копія свідоцтва про реєстрацію шлюбу;
  • Страхування на один рік;
  • Клопотання приймаючої сторони;
  • ІПН (при наявності);
  • Квитанція про оплату арбітражного збору.

Подача документів до Міграційної служби через ДП «Документ» - займає до 3 годин. Також при подачі документів, іноземця фотографують і знімають відбитки пальців в Демографічний реєстр.

Через 15 робочих днів (на практиці - через 1 місяць) на номер, який був зазначений в базі, приходить смс про готовність ВНЖ. Після отримання смс, іноземець може отримати готовий ВНЖ.

ЕТАП 4. ПРОПИСКА ІНОЗЕМЦЯ

Після отримання ВНЖ у іноземця є 30 днів на реєстрацію свого місця проживання за адресою чоловіка/дружини. Термін реєстрації - до двох днів.

Термін дії ВНЖ - 1 рік.

Отримання ВНЖ на підставі шлюбу - це індивідуальна послуга, яка для початку вимагає консультації (для визначення терміну оформлення і витрат виконання замовлення). Далі юристи виробляють план дій в конкретно Вашої ситуації.

Наші юристи дадуть відповідь на всі Ваші питання щодо даної послуги і допоможуть отримати ВНЖ на підставі шлюбу. Для консультації, телефонуйте за номером: 0 800 330 967

Написати автору лист

ВСЕ ЩЕ ЗАЛИШАЮТЬСЯ ЗАПИТАННЯ?

Може досить витрачати час та вже варто звернутися до професіоналів?

Дізнатися вартість

Пов'язана практика

ЗАДАТИ ПИТАННЯ ЮРИСТУ
Дод. меню
Пов'язана практика Послуги по темі статті
+38 044 499 47 99